Vildskud

02. august – lektørudtalelse

Gun-Marie føler sig usikker og må gå under jorden og ud til skovhuggerne. For unge og voksne, som holder af skildringer af livet i et landsbysamfund tilsat spænding

Beskrivelse

Snedkerens søn Ketil ligger på lur og overvåger den jævnaldrende Gun-Marie. Gun-Maries far taler alvorsord med Ketils far, men alligevel går det galt.

Vurdering

Interessant beretning om livet i skovhuggermiljøet tilsat en god portion spænding.

24. juli.
Kat L Lassen –  Litteraturklubben

Bliver lige nødt til at slå et slag for denne spændingsroman af Silja Bødker.
En historie der følger et lille samfund i Sverige koncenteret omkring en skovhuggerfamilie. Den sociale arv er i højsædet og konsekvenserne herfra er uoverskuelige og spændingen er konstant tilstede, hvilket også gjorde, at jeg læste den på ingen tid.
En rigtig god og spændende sommerbog til alle der er til spænding, men ikke har alt for sarte nerver, for den er til tider barsk og forfatteren er god til at beskrive, hvordan et menneske kan gå langsomt i stykker både psykisk og fysisk.

12. juli 2019 – bogsyn.dk

Silja Bødker er fantastisk til at skabe billeder og stemninger. Miljøbeskrivelserne er helt i top, og man kan se, der er kælet for sproget i en grad, så det næsten er det, man lægger mærke til, og at det i sig selv kan sidestilles med eller måske ligefrem overskygger handlingen.
Der såmænd er ganske spændende og foregår i et skovhuggermiljø, der leder tankerne hen på vold og sociale problemer i afsides bygder og afkroge rundt om på kloden.
Skovhuggermiljøet i Sverige er i romanen på det nærmeste et parallelsamfund, hvor rigtig meget kan ske, men hvor man så værner så meget om “privatlivets fred”, at ingen skal blande sig, og at man holder sin kæft, næsten uanset hvad der sker.
Læs hele anmeldelsen:   bogsyn.dk 

07. juli 2019 – bogvægten

Det går hårdt for sig i skovhuggermiljøet i Sverige. Fædrene slår sønnerne – tilsyneladende nærmest fordi, det nu er sådan man gør. Måske er det også derfor, der går et stykke tid, før det lille samfund opdager, at den er helt gal med snedkerens Ketil.
Læs hele anmeldelsen: bogvægten.dk

15. Juli 2019 – Fyens Stiftstidende

Filmisk roman om et barsk skovhuggermiljø mangler psykologisk dybde, men leverer til gengæld smæk for skillingen.

En machoverden

Den intense fortælling udspiller sig mellem tre familier i et skovhuggermiljø i Sverige. Her er en mand en mand, og omgangstonen er rå og ubarmhjertig. De ordknappe mænd lader hellere næverne tale, når der opstår konflikter, og det er sådan en, der sætter romanen i gang.

Læs hele anmeldelsen: Fyens.dk

Bøger for unge og voksne